Prasečí chřipka si v České republice vyžádala další dvě oběti

Na prasečí chřipku zemřel minulý čtvrtek ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze devětatřicetiletý muž s chorobou srdce. V Mělníku v sobotu umřel devětadvacetiletý pacient. Obě nákazy dnes potvrdila Národní referenční laboratoř pro chřipku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Virus chřipky A/H1N1

Virus chřipky A/H1N1 | Foto: Licence Public Domain, volné dílo, CDC Influenza Laboratory

Celkem tak má prasečí chřipka v České republice na svědomí již jedenáct životů. Pravděpodobně ale přibude další. V Oblastní nemocnici v Jičíně totiž zemřel třicetiletý muž na selhání srdce, zřejmě v souvislosti s prasečí chřipkou. Pokud testy u zemřelého virus H1N1 potvrdí, bude to již dvanáctá oběť v Česku.

Virus, který způsobuje prasečí chřipku, připravil za posledních deset dní v Evropě o život téměř tři stovky lidí. Vyplývá to z údajů, které zveřejnilo Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí ve Stockholmu.

Kromě toho postupuje Českou republikou epidemie běžné chřipky, která zasáhla již třetinu země. Nejhorší je chřipková epidemie na Moravě - vůbec největší je v Ostravě.

Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme