V Havířově praskl kvůli větru vánoční strom, musí se vyměnit

Havířov přijde kvůli silnému větru o vánoční strom. Vzrostlý smrk prasknul a radnice rozhodla, že kvůli rizikům nemůže na náměstí zůstat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výměna vánočního stromu v Havířově

Výměna vánočního stromu v Havířově | Foto: město Havířov

Jak Českému rozhlasu potvrdila mluvčí havířovské radnice Jana Pondělíčková, město už jedná specializovanou firmou o instalaci nového stromu.

"Protože bude vánoční strom zdobit náměstí více než měsíc a nechceme riskovat, že by se při dalším větru nebo sněhové nadílce ulomil a v nejhorším případě na někoho spadl, tak hop vyměníme. Nyní již sundáváme vánoční výzdobu a poté bude hned odinstalován," uvedla Pondělíčková.

Nový vánoční strom umístí firma na Náměstí Republiky zítra. Slavnostní rozsvícení chystá radnice podle původního plánu na sobotu 5. prosince od 18 hodin.

Silný vítr, který sužoval včera celý Moravskoslezský kraj, poškodil v Havířově i další vánoční strom v Moravské ulici. Praskl ale jen těsně nad zemí, takže bude možné ho odříznout a snížit.

Andrea Brtníková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme