Kontroloři objevili na právech v Plzni další chyby

Speciální komise Západočeské univerzity odhalila na právech v Plzni další nedostatky. Více než třetina ze 124 kontrolovaných lidí, kteří na fakultě získali titul JUDr., nemá v pořádku studijní dokumentaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni

Západočeská univerzita v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Nedostatky našla komise ve 47 případech, které bude dál prověřovat. Celkem musí komise prohlédnout 830 rigorózních prací. Bude se ale také zabývat absolventy magisterského studia.

Už minulý týden navrhla akreditační komise pozastavit přijímání uchazečů o doktorská studia a dočasně zakázat udělování titulu Ph.D. a JUDr. V magisterském programu bude ale moci fakulta pokračovat.

Teprve na základě právního rozboru bude komise jednat o konkrétních jménech a postupech, tedy i o případném odebírání titulů.

Plzeňská právnická fakulta čelí největšímu skandálu vysokého školství od roku 1989. Nejprve se objevila aféra s opisováním disertačních prací, poté se provalilo, že se na škole zřejmě rozdávaly tituly na počkání.

Igor Maňour, Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme