Šéf NKÚ se odmítl poslancům zodpovídat za výroky v médiích

Šéf Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal necítí povinnost vysvětlovat poslancům z kontrolního výboru sněmovny své výroky v médiích. Členům výboru vadilo především Dohnalovo vystoupení na Rádiu Česko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Dohnal,

František Dohnal, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Tam Dohnal mimo jiné řekl, že při doplňování členů kolegia NKÚ musí respektovat přesvědčení sněmovny, respektive jednotlivých poslaneckých klubů.

Jeho návrhy na odborníky prý sněmovna odmítá. Svými výroky v médiích podle členů kontrolního výboru prezident NKÚ poškozuje pověst úřadu. To Dohnal odmítá:

"Já se domnívám že ho nepoškozuji, za prvé, to jsou jenom reakce. Žádný rozhovor v Rádiu Česko jsem si neobjednal, to si myslím, že by Rádio Česko mohlo zareagovat, že to tímto způsobem nedělají. Snažím se právě chránit pověst Nejvyššího kontrolního úřadu, protože aktivity, které od března, dubna vidím, považuji za velmi nebezpečné k NKÚ," poznamenal Dohnal.

Situací v Nejvyšším kontrolním úřadě by se měla na základě usnesení kontrolního výboru zabývat celá sněmovna.

Milan Kopp, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme