Německo nevylučuje vyhoštění radikálních islamistů

Německo zpřísňuje postup proti islamistům ve své zemi. Policie podnikla rozsáhlou razii proti extremistické organizaci Milli Görüs. Ministr vnitra pak nevyloučil, že by Německo mohlo vypovědět ze země nejradikálnější muslimské duchovní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islám

Islám | Foto: The History Place

Ministr Thomas de Maiziére tuto variantu zmínil v rozhovoru pro týdeník Die Zeit. Podle politika CDU dochází k radikalizaci muslimů právě v prostředí mešit. K případnému vyhoštění radikálních imámů by ale prý mohlo dojít jen v ojedinělých případech.

Německá policie v posledních hodinách podnikla rozsáhlou razii proti islamistické organizaci Milli Görüs. Po celém Německu prohledala 26 kanceláří sdružení a bytů čelních představitelů. Podle státního zastupitelství existuje podezření ze zpronevěry sociálních dávek zaměstnanců i podvodného nakládání s dary.

Jiří Hošek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme