Americká vláda obhajuje posily pro Afghánistán

Bílý dům obhajuje rozhodnutí poslat do Afghánistánu 30 tisíc dalších vojáků. Ministr Obrany Roberts Gates a zahraničí Hillary Clintonová čelili doslova grilování v Kongresu. Vrchní velitelé armády pak řekli, že dostali, co potřebovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci v Afghánistánu

Vojáci v Afghánistánu | Zdroj: ČTK

"Umožní nám to dostat do boje co největší počet sil co nejrychleji," ujišťoval zákonodárce předseda sboru náčelníků štábů Mike Mullen.

"Situace v Afghánistánu a Pákistánu je vážná, ale není podle mne tak špatná, jak se mnozí domnívají," tvrdí šéfka diplomacie Clintonová . Třicet tisíc vojáků navíc proto podle ní pomůže splnit hlavní úkol, kterým je likvidace Al Káidy v zemi a potlačení Talibanu.

Jenže republikánům vadí, že Barack Obama oznámil, že chce začít vojáky z Afghánistánu stahovat za pouhých 18 měsíců. Většina demokratů by naopak raději žádné další vojáky do Afghánistánu vůbec neposílala. Kongres přitom rozhoduje o financích, která mají na Afghánistán putovat.

Vít Pohanka, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme