Hejtman Hašek vyloučil vládu ČSSD s KSČM

Povolební spolupráce ČSSD s komunisty na vládní úrovni je podle hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška vyloučená. Řekl to ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hejtman jižní Moravy Michal Hašek

Hejtman jižní Moravy Michal Hašek | Foto: Josef Šmejkal

Sociální demokraté nesmějí vládnout s komunisty podle takzvaného bohumínského usnesení.

"My jsme na tisíce mil daleko od toho, abychom bohumínské usnesení rušili. Příští sjezd sociální demokracie se koná na jaře v roce 2011, to je asi sedm nebo osm měsíců po termínu parlamentních voleb. A já si nemyslím, že se tak dlouho bude sestavovat vláda České republiky. Jsem přesvědčen, že většina sociálních demokratů podporuje i nadále bohumínské usnesení," uvedl Hašek.

Celý rozhovor s Michalem Haškem uslyšíte po půl šesté odpoledne - ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský, Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme