Spolkový sněm v Německu schválil balíček daňových úlev

Daňové úlevy ve výši celkem osmi a půl miliardy eur schválil německý Spolkový sněm. Z opatření na podporu hospodářského růstu mají nejvíc těžit rodiny s dětmi, dědicové a firmy. Opozice úsporný balíček kritizuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto.

Peníze. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Za zvlášť kontroverzní se považuje snížení DPH u noclehů v hotelích na sedm procent. Jen kvůli tomuto opatření přijde státní rozpočet o miliardu eur.

Korekce ustanovení o firemní dani znamená minus další dvě a půl miliardy. Nezdanitelná položka na děti se zvyšuje bezmála o tisíc eur. U dědické daně zvýhodňuje reforma sourozence, synovce a neteře.

Kromě opozice se bouří taky jednotlivé spolkové země, pro které by balíček znamenal mnohem nižší daňové příjmy. Není tak vůbec jasné, zda soubor opatření vůbec 18. prosince projde horní parlamentní komorou, tedy Spolkovou radou.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme