V Rumunsku vrcholí předvolební kampaň

Za velmi tvrdý souboj se dají označit poslední hodiny předvolební kampaně v Rumunsku. Dva dny před druhým kolem prezidentských voleb se zdá, že oba kandidáti, dosluhující prezident a kandidát liberálních demokratů Traian Basescu i jeho sociálně demokratický soupeř Mircea Geoana, mají zatím stejné šance zvítězit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumunský prezident Traian Basescu

Rumunský prezident Traian Basescu | Zdroj: ČTK

Oba tábory se navzájem obviňují. Sociální demokraté a jejich příznivci tvrdí, že jejich soupeři chtějí neregulérně ovlivnit volby. Ale nezávislý starosta města Sibiu Klaus Johannis, nedávný kandidát opozice na post premiéra, odmítá, že by volby byly manipulovatelné.

Liberální demokraté zase tvrdí o levici, že nevidí situaci země reálně. Rumunští komentátoři soudí, že na jedné straně stojí pravicový a někdy autoritativní politik Basescu s tvrdým a restriktivním přístupem k řešení. Na druhé pak levicový politik Geoana, jehož sliby bude těžké uskutečnit a který s sebou může přivést staré komunistické kádry.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme