Zelení změnili jednací řád

Současné vedení Strany zelených může být s prvním dnem brněnského sjezdu spokojené. Delegáti podstanou většinou schválili program sjezdu, který připravilo právě předsednictvo strany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlasován na sjezdu Strany zelených

Hlasován na sjezdu Strany zelených | Foto: Tomáš Adamec

Prošel i jednací a volební řád sjezdu, který jeho autoři upravili tak, aby nedocházelo k takovým obstrukcím, jako na posledním sjezdu zelených v Teplicích.

Tam se diskuze změnila v hádku mezi kritiky a zastánci směru, který dal straně bývalý předseda Martin Bursík. Jak byl jednací řád pozměněn, řekl Českému rozhlasu místopředseda Strany zelených Martin Ander.

" Je to jakési poučení z minulého, teplického sjezdu, kdy docházelo k masovému zneužívání institutu technické a procedurální připomínky. Takže letos jsme se z toho poučili a pracovní předsednictvo má pravomoc odebrat slovo, těm, kteří zneužívají procedurálních a technických připomínek. Sjezd probíhá mnohem disciplinovaněji než teplický a jsem tomu rád, řekl Ander.

Milan Kopp, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme