Filmové Tři oříšky pro Popelku se vracejí na plátna německých kin

Česko-německá filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku dnes v Německu zažije návrat na filmová plátna. Potvrzuje se tak doslova kultovní postavení, které má snímek Václava Vorlíčka nejen v Česku, ale taky u našich západních sousedů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejúspěšnější filmové zpracování Popelčina příběhu se bude poprvé promítat v berlínském kině Babylon, tedy právě tam, kde před 35 lety zažily Tři oříšky svou východoněmeckou premiéru.

Pro malé návštěvníky je připraveno pestré pohádkové odpoledne s tanečníky ve filmových kostýmech, kterým bude provázet moderátor oblečený coby filmový preceptor. Zpěvačka Carinha zazpívá nově upravenou titulní melodii kultovní pohádky.

"Máme pocit, že tahle pohádka je stále živá a neustálým vysíláním každý rok o Vánocích v televize na popularitě snad pořád získává. Možná je to i tím, že jsou lidé dychtiví po pohádkách v dnešním světě, který občas moc pohádkový není," říká na adresu kultovního postavení filmu Václava Vorlíčka Margita Henselová, autorka výstavy Tři oříšky pro Popelku na zámku Moritzburg.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme