Počet obětí požáru v nočním klubu v Permi stoupá

Počet obětí pátečního požáru v ruské Permi roste. Podle ruských úřadů podlehli zraněním další tři lidé, celkový počet mrtvých se tak zvýšil na 112. Desítky dalších zůstávají se zraněními v péči lékařů. Několik osob je v kritickém stavu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

květiny u místa neštěstí v Permi

květiny u místa neštěstí v Permi | Zdroj: ČTK

Zraněné s nejvážnějšími popáleninami převážejí ruští zdravotníci do Moskvy a Petrohradu. V Permi mezitím pozůstalí identifikují těla těch, kteří požár v nočním klubu nepřežili.

Ruská prokuratura vyloučila možnost, že by příčinou neštěstí mohl být teroristický útok. Incident vyšetřuje jako trestný čin. Provozovatelé, kteří uspořádali v nočním podniku tzv. studený ohňostroj, podle policie hrubě porušili bezpečnostní pravidla a zanedbali protipožární opatření.

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv už vyzval ke zpřísnění trestů za porušování předpisů, které je v Rusku dlouhodobým problémem.

Prokuratura kvůli neštěstí zahájila trestní stíhání. V policejních celách je už dvojice majitelů nočního klubu, provozní ředitel a další dva podezřelí.

Milan Kopp, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme