Horní nádraží v Karlových Varech má po letech šanci na záchranu

Hornímu nádraží, které je už léta ostudou Karlových Varů, svitla naděje na záchranu. Českým drahám totiž došla trpělivost s firmou Grandi Stazione, která měla nákladnou opravu objektu zajistit, své závazky ale neplní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Model návrhu rekonstruovaného nádraží v Karlových Varech

Model návrhu rekonstruovaného nádraží v Karlových Varech | Foto: České dráhy

Italská společnost od roku 2003, kdy vyhrála výběrové řízení, do budovy Horního nádraží neinvestovala žádné peníze ani nezabránila dalšímu chátrání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Horní nádraží v Karlových Varech má po letech šanci na záchranu

Po dohodě s vedením firmy se tedy České dráhy rozhodly, že zpracování projektu vezmou na sebe. Českému rozhlasu to potvrdila jejich tisková mluvčí Radka Pistoriusová.

"Jednání se zkomplikovala tím, že stav objektu byl jiný, než obě strany předpokládaly. Musíme říct, že objekt byl v horším stavu," vysvětlila mluvčí.

Provizorium na pět let

To, je že je Horní nádraží ostudou lázeňského města, nevnímají jen cestující a návštěvníci Karlových Varů, ale také lidé, kteří jsou s železnicí přímo spojeni. Například jednatel železničního spolku Sokolov Robert Koutný.

"Problém je v tom, že budova je staticky narušená, čili se musí zbourat. Pro firmu Grandi Stazione toto není zajímavé. Nejlepším řešením je zbourat a postavit nové nádraží s nástupišti s podchodem," domnívá se Koutný.

Budova Horního nádraží v Karlových Varech byla postavena za druhé světové války jako provizorní na pět let, slouží přitom dodnes.

Martin Hromádka, Růžena Valková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme