České banky si účtují nejvyšší poplatky ve střední Evropě

Stížnosti některých klientů na nepřiměřeně vysoké poplatky za svoje služby odrážejí zástupci bank působících na českém trhu již dlouho. Nyní se nespokojenci mohou opřít i o novou analýzu společnosti Scott and Rose. Z ní vychází, že zákazníci tuzemských bank platí nejvyšší poplatky za vedení účtu v rámci střední Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České bankovky

České bankovky | Foto: Česká národní banka

Bankovní poplatky přitom u nás jen letos stouply ještě o dvě procenta. V Česku podle uvedené analýzy zaplatí člověk ročně v průměru asi 63 euro za vedení účtu. V Rakousku zhruba o euro méně, ale v Maďarsku o celých jedenáct eur méně, na Slovensku nebo v Polsku ještě méně.

"Ve studii se říká to, co já opakuji již poslední čtyři roky, tedy že bankovní poplatky za základní bankovní služby jsou v České republice nejvyšší ve střední Evropě a mnohdy i vyšší než v západní Evropě," říká provozovatel webu bankovnipoplatky.com Patrik Nacher a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

Provozovatel webu bankovnipoplatky.com a kritik výše bankovních poplatků Patrik Nacher mluvil na Radiožurnálu o bankách a bankovních poplatcích v České republice.

"Je to částečně o tom, co si klienti nechají líbit. V České republice se setkáváme s tím, a nemusí to být pouze v bankovnictví, ale třeba i v telefonních službách, že klienti platí ceny o mnoho vyšší, než například v západní Evropě nebo ve Spojených státech amerických. Dokud to budou klienti platit a nebudou aktivněji hledat alternativy na trhu, tak se nemůžu bankám divit, že poplatky vybírají."

Jan Piroch, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme