Rada hlavního města projedná projekt Opencard

Projekt Opencard se v úterý bude projednávat na radě hlavního města Prahy. Projekt sklidil vlnu kritiky od auditorů, kteří ho vyhodnotili jako špatně připravený a našli mnoho chyb při realizaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard

Opencard | Foto: Marián Vojtek

Na pondělním jednání magistrátního výboru pro informatiku zaznělo, že Opencard už měla dva roky fungovat jako elektronická peněženka, tato funkce ale stále chybí. Auditoři také jasně řekli, že největší chyby jsou v řízení projektu.

Na úterním jednání rady možná zazní první návrhy na věcné řešení současného stavu. První náměstek primátora Rudolf Blažek chce s komplexním návrhem řešení přijít na prosincové zastupitelstvo města.

"Máme v této chvíli audit, který říká: ,Cosi se stalo v nějakém čase od roku 2005 a my jsme se v roce 2009 dostali do nějaké fáze.' Je tam jistě odpovědnost v tom, proč nejsou některé funkcionality dodány, a to se musí dohledat. Jsem přesvědčen, že do 17. prosince jsem schopen do zastupitelstva předložit tento materiál a všechny tyto otázky objasnit," tvrdí Blažek.

Jan Herget, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme