Moskvu zaskočil první sníh, městem se táhly rekordní kolony

Moskva se potýká s prvním náporem sněhu. Po vlně teplého počasí nástup zimy zaskočil silničáře a způsobila v ruském hlavním městě v pondělí večer dopravní chaos se zácpami v celkové délce několika set kilometrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskvu ochromilo první letošní sněžení

Moskvu ochromilo první letošní sněžení | Zdroj: ČTK

První sníh paralyzoval prakticky celé město. Hlavní silniční tahy v miliónové metropoli byly neprůjezdné a policisté nestačili likvidovat množství dopravních nehod.

Kolony po celé Moskvě měřily v pondělí večer rekordních 900 kilometrů. Během noci se silnice podařilo od náledí a sněhu očistit, úřady přesto apelovaly na Moskvany, aby raději používali hromadnou dopravu.

Představitelé moskevské silniční policie hájí sebe i silničáře tím, že příčinou dopravního kolapsu v hlavním městě byla špatná předpověď meteorologů. Ti sice slibovali mrazivé, ale slunečné počasí bez přeháněk.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme