Stovky lidí darovaly krev s Českým rozhlasem

Stovky lidí v osmi transfuzních stanicích v celé republice darovaly krev s Českým rozhlasem. Tradiční akce proběhla už po osmapadesáté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odběr krve

Odběr krve | Foto: ČRo Plzeň

Na sedm desítek dárců přišlo do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Mezi nimi i Eva Charousová: "Prodělala jsme pár operací a vím, že je to velice nutné, protože někdo na tu krev opravdu čeká a když není, tak je to velice složité."

Plno měli v Olomouci, přišlo tam 213 lidí, 21 poprvé. V Plzni 120 a 16 prvodárců. V Hradci darovalo 130 lidí a poprvé rekordních 33. Zlín hlásí 55 a 3 prvodárce. Lékaři jsou za ně zvlášť rádi.

"Všechny naše akce se snažíme směřovat na mladé, aby zjistili, že to není nic strašného a že opravdu velmi pomohou," říká doktorka Hana Březinová z pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Podle ní má při získávání nových dárců akce Českého rozhlasu nezastupitelnou roli.

S Českým rozhlasem můžete darovat krev zase za čtvrt roku. Krev můžete darovat na transfuzních stanicích v Praze, Plzni, Hradci Králové, Brně, Zlíně, Olomouci, Přerově a Šumperku.

Pavla Dluhoschová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme