Farmáři na Blanensku budou opět protestovat proti cenám mléka

Farmáři dopoledne na dvě hodiny zablokují vjezd do Mlékárny v Olešnici na Blanensku. Chtějí tak upozornit na nízké výkupní ceny mléka, které se pohybují hluboko pod hranicí rentability.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zemědělci vylévali na protest mléko do polí

Zemědělci vylévali na protest mléko do polí | Foto: Tomáš Adamec

Poslední protesty kvůli výkupním cenám se konaly na konci října. Farmáři tehdy vylévali stovky tisíc litrů mléka do polí. Protesty ale očekávání chovatelů dojnic nakonec nenaplnily a proto přichází na řadu další akce.

"Došlo skutečně k zastavení ceny, ale teď se to zastavilo a my potřebujeme, aby se cena zvyšovala dál. Protože v současné situaci nám zdaleka nestačí peníze, které za mléko dostáváme, na to, abychom mohli výrobu dále dělat. Pořád hrozí fyzická likvidace stád hovězího dobytka," řekl šéf blanenské okresní agrární komory Kamil Vystavěl.

Blokáda olešnické mlékárny začne v devět hodin dopoledne a podle Vystavěla se jí zúčastní desítky farmářů. Kromě Olešnice dnes budou farmáři blokovat také vjezd do mlékárny Miltra B v městečku Trnávka na Svitavsku.

Michal Záboj, Alice Kottová, Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme