Společnost Hyundai po jednání z odboráři zrušila v prosinci přesčasy

Jednání odborářů s vedením automobilky Hyundai v Nošovicích přineslo první ovoce. Společnost se rozhodla zrušit povinné přesčasy v měsíci prosinci, které považovala za nejpalčivější problém vedoucí k nespokojenosti zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na nošovickou automobilku Hyundai

Pohled na nošovickou automobilku Hyundai | Foto: F. Tichý

Firma ale musí plnit výrobní plán, proto přišla s alternativou:

"Vedení nabídlo zaměstnancům možnost jít na dobrovolný přesčas v sobotu 19. prosince s tím, že ti, kteří na tu mimořádnou směnu v sobotu půjdou, dostanou krom zaplacených přesčasových hodin i oběd zdarma a cestu autobusem tam i zpět. Budou si moci vybrat, zda budou chtít vyplatit přesčasový příplatek nebo čerpat volno v pondělí 28. prosince, a tak si v podstatě o den prodloužit vánoční svátky," vysvětlil mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Společnost navíc lidem, kteří si dobrovolný přesčas odpracují, vyplatí jednorázový bonus 400 korun a tyto peníze zpětně dostanou i lidé, kteří si odpracovali sobotní přesčas 28. listopadu. Jednání s odboráři o dalších otázkách budou pokračovat zítra.

Petr Havránek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme