Z Janotova balíčku možná zmizí nižší mateřská

Mateřská by mohla i v příštím roce zůstat ve stejné výši jako letos. Rozhodnout o tom mají poslanci. Naposled budou hlasovat o komunistickém návrhu, který tuto změnu vládního úsporného balíčku obsahuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

matky s dětmi

matky s dětmi | Foto: Jan Rosenauer

Stejný návrh už do sněmovny podali lidovci. Autor předlohy komunista Miroslav Opálka čeká i podporu ČSSD a některých nezařazených poslanců.

Chce získat stejné podmínky pro matky, které půjdou na mateřskou po 1. lednu 2010, jaké mají ty, které ji nastoupily letos nebo na ni půjdou v roce 2011.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Opálka o návrhu na zachování výše mateřské

Pro tento návrh rozhodně nezvednou ruku občanští demokraté, a to přesto, že snížení mateřské v Janotově balíčku kritizovali a nakonec jej právě kvůli této úpravě podpořili jen ,se skřípěním zubů'.

Přehrát

00:00 / 00:00

ODS změny v mateřské podle Petra Nečase nepodpoří

"My nejsme populisté, abychom ve chvíli, kdy zjistíme, že něco je nepopulární, a to jsme věděli od začátku, že to bude nepopulární, začali dělat z Janotova balíčku trhací kalendář. My držíme uzavřené dohody," zdůraznil místopředseda ODS Petr Nečas.

Marika Táborská, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme