Nový jízdní řád vlaků: ubylo spojů, ceny jsou stejné

Vlaky od nedělní půlnoci vyjednou podle nového jízdního řádu. České dráhy zruší nebo omezí některé méně vytížené rychlíky a lokálky, jiné spoje naopak posílí. Celkový rozsah dopravy se sníží o dvě procenta. Cena jízdného by se měnit neměla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak Regionova

Vlak Regionova | Foto: České dráhy

"České dráhy nepřistupují ke zvýšení cen drtivé většiny jízdenek, takže cestující budou platit za obyčejné zákaznické jízdenky stejné částky jako dosud," řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského vyjede řada nových a modernizovaných vlakových souprav

Mezi největší změny patří další rozšíření provozu nových a modernizovaných vlakových souprav CityElefant a Regionova. Například v okolí Prahy zmizí z víkendového provozu staré pantografy, které nahradí moderní klimatizované vlaky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský o novém jízdním řádu

"Staré pantografy se budou objevovat většinou už jen na tratích směrem na Beroun a Benešov nebo například do Kralup," uvedl Šťáhlavský.

Šest CityElefantů bude sloužit například na Ostravsku, hlavně na linkách spojujících Opavu, Ostravu a Český Těšín. Více Regionov, bezbariérových motorových vlaků, nasadí ČD například na Českolipsku.

Zcela se mění koncept rychlíkové dopravy z Prahy přes Hradec Králové do Letohradu. Tyto rychlíky budou nově končit v Hradci Králové a dále bude spojení spěšnými vlaky. Změny se dočkají také cestující v rychlíku mezi Brnem, Olomoucí, Šumperkem a Jeseníkem.

Igor Maňour, Šárka Slezáková, Alena Adámková, Karolína Koubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme