ČEZ řeší na východě Čech problémy s falešnými energetiky

Energetická společnost ČEZ zaznamenala na východě Čech případy, kdy se někdo vydával za pracovníky energetiky. Po domácnostech nabízeli nové smlouvy. Dopadnout se je ale nepodařilo. Případů se v poslední době objevilo hned několik.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektřina, zásuvka (ilustrační foto)

Elektřina, zásuvka (ilustrační foto) | Foto: European Commission Audiovisual service

Scénář bývá většinou stejný. Někdo přichází vrátit přeplatek za elektrickou energii a přitom odcizí cennosti nebo finanční hotovost. Nebo také lidé, vydávající se za energetiky, nabízejí různé slevy a produkty. Nejohroženější skupinou bývají senioři.

"V posledních zhruba třech měsících evidujeme případy, že hlavně důchodci podepisují smlouvy s jinými obchodníky na základě mylných informací. Nejde o naše energetiky. Všechny tyto případy předáváme našemu právnímu oddělení," řekl za východočeské energetiky Jiří Kosina.

V případě pochybností by měli lidé vše nahlásit. "Máme pro styk se zákazníky kontaktní centra a kontaktní čísla, na kterých se mohou informovat. V každém případě pokud někdo takový navštíví naše zákazníky, je určitě dobré nás informovat a obrátit se i na policii," řekl Kosina.

Všechny případy falešných energetiků v regionu putují na stůl policistům.

Igor Maňour, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme