MŽP vydalo povolení pro přesun vzácných nosorožců

Přesunu vzácných severních bílých nosorožců z Královédvorské zoologické zahrady do Afriky už nic nestojí v cestě. Ministerstvo životního prostředí dnes totiž vydalo povolení potřebné pro transport.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nosorožec bílý severní

Nosorožec bílý severní | Foto: Ing. Hajnyš, ZOO Dvůr Králové

Zvířata by do Keni měla odcestovat už v sobotu 19. prosince. Více než rok chystaný transport má být pokusem o záchranu tohoto druhu. Nosorožců severních bílých údajně žije ve volné přírodě posledních několik málo kusů.

Všechny pokusy o rozmnožení vzácných nosorožců na východě Čech byly v posledních letech bezvýsledné. Nový domov by měli dvorští nosorožci nalézt v keňské rezervaci Ol Pejeta Conservancy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedoucí zoolog královédvorské zoologické zahrady Pavel Moucha mluvil na Radiožurnálu o převozu nosorožců z Čech do Afriky.

Proti přesunu ale vystupuje občanské sdružení Safari Archa 2007. Na středu 16. prosince svolalo do krajského města protestní akci.

Ota Nehasil, Katarína Brezovská, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme