Vladimír Darjanin je půl roku v čele České filharmonie

Odejde Petr Nedoma z Galerie Rudolfinum? Zejména tato otázka provázela před půl rokem nástup nového ředitele České filharmonie Vladimíra Darjanina do jeho funkce. Právě šéf filharmonie totiž do konce letošního roku řídí i galerii, která v prostorech hlavní koncertní budovy v centru Prahy sídlí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudolfinum

Rudolfinum | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Darjanin kritizoval Nedomu a mluvil o jeho odvolání. Proti se ale postavila odborná veřejnost, a Nedoma tak ve funkci ředitele Galerie Rudolfinum zůstal.

Spor byl definitivně vyřešen letos v říjnu rozhodnutím ministra kultury o převedení galerie ze správy České filharmonie pod křídla Uměleckoprůmyslového muzea.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Darjanin a Petr Nedoma ve vysílání Rádia Česko

Ředitel filharmonie se k této záležitosti už nechce vracet. "Tenhle problém je vyřešen," řekl Vladimír Darjanin v rozhovoru pro Rádio Česko. Za absolutní prioritu považuje soustředit se na orchestr České filharmonie. "Mojí rolí je posouvat celý orchestr a celou instituci daleko výš."

"Co je důležité, že jsme Českou filharmonii ekonomicky adaptovali, s hospodařením filharmonie skončí na nule. To, že máme určité báječné výhledy pro léta 2011-12 a 2012-13, že jsme měli skutečně vynikající zájezd v Irsku a Anglii a také v Japonsku," uvedl ředitel České filharmonie.

Ředitel Galerie Rudolfinum Petr Nedoma se netají tím, že je s výsledným řešením sporu velmi spokojen. "Došlo ke spojení dvou institucí, který mají stejný základ - zabývají se výtvarným uměním," prohlásil ve vysílání Rádia Česko.

Marika Táborská, Martin Křížek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme