Stávková pohotovost v automobilce Hyundai končí

Vedení nošovické automobilky Hyundai dnes uzavřelo dohodu s odbory - ty vzápětí odvolaly stávkovou pohotovost. Potvrdil to mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palubní deska

Palubní deska | Foto: Hyundai Motor Manufacturing Czech

Vedení souhlasilo s požadavky na zrušení přesčasů, kvůli kterým na začátku prosince asi 400 pracovníků firmy spontánně stávkovalo. Stávkující nebudou potrestáni.

Vedení firmy se s odbory dohodlo, že zaměstnanci přijdou na dobrovolnou pracovní sobotu 19. prosince, aby firma mohla splnit výrobní plán.

Nejsilnější český odborový svaz KOVO chtěl situaci v nošovickém závodě řešit i na mezinárodní úrovni. Předseda odborového svazu KOVO Josef Středula měl o sporech informovat Světovou federaci kováků i jihokorejskou centrálu firmy Hyundai.

Automobilka Hyundai nyní zaměstnává dva tisíce lidí. Sériovou výrobu rozjela loni v listopadu. Do letošního září vyrobila zhruba 80 000 vozů, její současná výrobní kapacita je 200 000 automobilů ročně.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme