Daňová amnestie přinesla Itálii několik miliard eur

Až pět a půl miliardy eur zatím přinesla italské státní pokladně daňová amnestie. Pro nečekaný úspěch tohoto opatření, které se týká prostředků nelegálně převedených do zahraničí, vláda platnost amnestie zřejmě prodlouží o další 4 měsíce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto.

Peníze. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Díky daňové amnestii se do dnešního dne vrátilo ze zahraničí do Itálie 110 miliard Eur, což státní pokladně vyneslo na daních 5 a půl miliardy. Opatření mělo mnohem větší úspěch, než se původně čekalo. Pokračovat se zřejmě bude s vyšší sazbou. Mluví se o šesti až sedmi procentech.

Opozici se daňová amnestie nelíbí. Zdůrazňuje, že sazba daně je příliš nízká a toleruje daňové úniky, protože se jedná o nenahlášené zisky převedené do zahraničí.

Vlivné sdružení zaměstnavatelů Confindustria, stejně jako hlavní bankovní asociace však vidí prodloužení amnestie jako dobrý nápad, bude-li současně zvýšena sazba.

Podle finančních expertů, využili amnestie zejména lidé, kteří vložili své peníze v zahraničí do ztrátových fondů a dnes dávají přednost italským bankám.

Vědunka Lunardi, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme