Vedení Hyundai se dohodlo s odbory

Jeden týden trvala stávková pohotovost, kterou vyhlásily odbory v továrně korejské automobilky Hyundai v severomoravských Nošovicích. Na protest proti pravidelným, nařizovaným přesčasům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hyundai i-Blue

Hyundai i-Blue | Foto: Ondřej Jánoška

V úterý odboráři hrozbu stávky odvolali - když uzavřeli s vedením podniku dohodu, která má napříště zabránit podobným konfliktním situacím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Kuchař, předseda odborů v Nošovicích a tiskový mluvčí Hyundai Petr Vaněk hovořili v Radiofóru o konci stávkové pohotovosti

Radek Kuchař, předseda odborů v Nošovicích v Radiofóru řekl, že uzavřená dohoda předpokládá zrušení přesčasových prací v prosinci, kromě soboty 19. prosince.

Tiskový mluvčí Hyundai Petr Vaněk připomněl. Že nařízené přesčasy odpovídaly zákoníku práce a byly vyvolané zvýšeným objemem objednávek zákazníků. "Nařizované přesčasy budou užívány pouze mimořádně vy vypjatých okamžicích, ale je možné, půjdeme cestou dobrovolných přesčasů."

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Petr Havránek popsal ve Stalo se dnes výsledky jednání v Nošovicích

Kuchař kritizoval, že vedení dříve odborům informovat o přesčasových pracích. "Do budoucna budou muset zaměstnanci řešit problémy legální cestou, přes odbory."

Vaněk nevyloučil, že manažeři Hyundai údajně mohli vyvíjet tlak na zaměstnance. Kuchař poznamenal, že se zaměstnanci bojí projevit a ukázat na člověka, který měl pracovníky nějakým způsobem tlačit.

Milan Kopp, Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme