Ministryně zdravotnictví udělí cenu za lékařský výzkum

Cena ministryně zdravotnictví za lékařský výzkum je v českém vědeckém prostředí velkou událostí. Letošnímu laureátovi bude slavnostně předána odpoledne ve velkém sále Martinického paláce na Hradčanském náměstí v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dana Jurásková

Dana Jurásková | Foto: Tomáš Adamec

"Cena bude udělena po devatenácté. Troufnu si říct, že je udělována vždy za něco velmi významného," řekl Radiožurnálu mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

"Pokud můžu zmínit z minulých let, tak například v předchozích letech byla udělena paní Pospíšilové, bylo to za charakterizaci genové exprese leukemických buněk, nebo paní Křížové, vakcinace hypervirulentních komplexů a tak dále."

Ceny udílejí šéfové resortu od roku 1990. Připomínají si tím českého lékaře a přírodovědce Jana Evangelistu Purkyně. Na cenu ministryně je nominováno pět projektů.

Marika Táborská, Zuzana Filípková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme