Pospíšil: Hrádela chce poškodit reformy

Neúspěšný kandidát na děkana plzeňských práv Karol Hrádela podal správní žalobu, kterou chce zpochybnit zvolení Jiřího Pospíšila děkanem. Jako první o tom infomoval server Novinky.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karol Hrádela

Karol Hrádela | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

Podle Hrádely škola v souvislosti s volbou porušila předpisy, když umožnila odevzdávat návrhy kandidáta na děkana Pospíšilově sekretářce. Jiří Pospíšil Hrádelovu žalobu označuje za snahu poškodit reformní proces na fakultě.

"Je to zřejmá snaha zastavit reformní kroky, které nové vedení začalo dělat. Máme šanci dát fakultu do května dohromady a pak akreditační komise dá veškeré akreditace případně fakultě zpátky. Zde je jasná snaha tyto kroky zabrzdit. Minulý týden jsem navrhl zrušit některé katedry a snížit počet zaměstnanců, což jsou nutné reformní kroky, a až v tu chvíli pan doktor Hrádela začal podávat žaloby. Před tím o žádných žalobách nehovořil a řekl, že výsledky voleb respektuje," řekl Pospíšil Rádiu Česko.

Václav Pešička, Martin Křížek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme