Nultá etapa západního okruhu Plzně je hotová

Řidiči v Plzni mohou využívat nové propojení mezi ulicemi Domažlická a Vejprnická. Komunikace je dlouhá skoro 1300 metrů a část z ní je součástí plánovaného západního obchvatu Plzně, který je kromě dálnice největší silniční stavbou posledních desetiletí v kraji. Jan Dvořák si celý úsek už projel a na jeho začátku mluvil s náměstkem primátora Plzně Petrem Rundem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

doprava v zimě

doprava v zimě | Foto: Marián Vojtek

Řidiči směřující od Domažlic nebo po dálnici D5 z Rozvadova mohou jezdit do městské části Skvrňany a dále na Cheb anebo přes Vejprnice na karlovarskou výpadovku a nemusí přitom už využívat dosavadní úzkou silnici, která vede nebezpečnou "myší dírou" pod tratí na Domažlice a ústí na komunikaci na Vejprnice. Nová silnice má standardní šířku 7,5 metru a umožní průjezd širším tunelem pod tratí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nultá etapa západního okruhu Plzně je hotová

První etapa městského okruhu z Domažlické na Vejprnickou ulici přišla na necelých 200 milionů korun. Jde o 1,3 kilometru nové komunikace, kterou zaplatilo město. Vlastní stavba šestikilometrového západního obchvatu Plzně za téměř tři miliardy korun začne příští rok. Umožní řidičům z Klatovska dostat se na sever na Karlovarsko a Mostecko a obslouží také průmyslovou zónu Borská pole. Nová tepna odlehčí nejzatíženějším místům ve městě - Klatovské a Karlovarské třídě.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme