Malostranská beseda se po rekonstrukci otevírá veřejnosti

Odpoledne se po třech letech rekonstrukce otevře pražská Malostranská beseda. Historickou budovu si může prohlédnout v rámci otevřených dveří i veřejnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Malostranskou besedu se vrátily tři věže

Na Malostranskou besedu se vrátily tři věže | Foto: Pavlína Adamcová

Radnice Prahy 1 za rekonstrukci zaplatila 200 milionů korun. Historická budova byla při ní nejen celkově opravena, ale vrátily se na ni také tři věže, které tam už v minulosti byly.

Přehrát

00:00 / 00:00

O otevření zrekonstruované Malostranské besedy mluvil na Rádiu Česko starosta Prahy 1 Filip Dvořák z ODS.

Součástí dnešní akce bude i lidová veselice. Slavnostního otevření se odpoledne zúčastní i kardinál Miloslav Vlk.

"V rámci slavnostního znovuotevření Malostranské besedy požehná kardinál Miloslav Vlk nový zvon, který bude umístěn do střední věže opravené budovy na Malostranském náměstí," řekl Radiožurnálu mluvčí Arcibiskupství pražského Aleš Pištora.

160 kilový zvon, na který se lidé složili ve veřejné sbírce, je podle něj dílem firmy Manoušek, která vytvořila zvony pro několik kostelů pražské arcidiecéze.

Nájemce slibuje, že dům zůstane kulturním střediskem Malé Strany. Nabízet bude koncerty, divadelní představení, výstavy a sloužit bude i pro spolkovou činnost. Definitivně by se Malostranská beseda měla otevřít 1. března.

Tomáš Medek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme