Víkend bude mrazivý, od pondělka se bude oteplovat

Většinu Evropy včetně České republiky sevřely silné mrazy. V Praze umrzli dva lidé. V dalších evropských zemích zemřelo kvůli velkým mrazům nejméně sedm dalších. Chladné počasí potrvá do neděle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh

Sníh | Foto: Tomáš Adamec

Největší mrazy předpovídají meteorologové v sobotu, v noci má být až -18 stupňů. Extrémně nízké teploty zatím nekomplikují provoz.

Od pondělí se navíc začne postupně oteplovat. Podle Marie Odstrčilové z Českého hydrometeorologického ústavu začne v úterý obleva, zároveň se začne tvořit ledovka:

"Bude většinou zataženo, občas se bude vyskytovat déšť se sněhem nebo déšť, který by mohl na četných místech namrzat a vytvářet ledovku. V noci ještě teploty klesnou na -7 až -11 stupňů, ale nejvyšší denní teploty by postupně měly být -1 až +3 stupně Celsia."

Podle meteoroložky navíc bude zesilovat vítr, takže se z počátku ještě mohou tvořit sněhové jazyky a během úterý na mnoha místech i ledovka.

Ondřej Kapic, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme