V tunelu pod Lamanšským průlivem se zastavily vlaky

Více než dva tisíce cestujících uvázlo ve vlacích v tunelu pod Lamanšským průlivem. Stroje společnosti Eurostar zablokovaly oba tunely a doprava se zastavila. Všichni pasažéři jsou ale v pořádku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koleje

koleje | Foto: Alena Palečková

Má se za to, že celkem čtyři vlaky se zastavily kvůli mrazu v severní Francii, když vjely do teplejšího tunelu. Dvě soupravy byly z tunelu vytlačeny, ale cestující ze dvou dalších museli být evakuováni.

Služby společnosti Eurostar byly dopoledne zastaveny. Eurostar varuje cestující, kteří už mají jízdenky na zítřek, aby si je raději vyměnili. Doprava v tunelu by měla být plně obnovena nejdříve v pondělí.

Ti, co uvázli v tunelu, si stěžovali na nedostatek informací. Nebylo jim nabídnuto ani žádné občerstvení. "Bylo to strašných dvanáct hodin," řekl BBC jeden z nich.

Další vlaky z Bruselu a z Paříže směřující do tunelu byly zastaveny. Mluvčí Eurostar řekl, že všichni cestující jsou v bezpečí.

Jan Šmíd, Milan Kocourek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme