Sněhová kalamita zablokovalo Srbsko

Přívaly sněhu zasypaly v průběhu posledních čtyřiadvaceti hodin Srbsko. Provoz na některých úsecích dálnic se zastavil. Pod sněhovou nadílkou zůstaly zablokovány automobily, jejich osádky pak byly evakuovány do nejbližších motelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zasněžená silnice

Zasněžená silnice | Foto: Fotobanka stock.xchng

Desítky řidičů zůstaly ve sněhové pasti několik hodin. Stalo se tak nedaleko města Požarevac šedesát kilometrů jižně od Bělehradu. Řadě z nich došlo palivo, takže se dostali do bezpečí značně promrzlí.

Velký problém způsobila příliš velká sněhová nadílka také v autonomní oblasti Vojvodina na severu Srbska, kde odřízla od světa některé obydlené oblasti srbského Banátu.

Silničáři, záchranáři a požárníci vynakládají maximum sil a prostředků, ale na úplné zvládnutí sněhové kalamity to zatím nestačí.

Jaromír Janev, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme