V Polsku umrzlo během 24 hodin patnáct lidí

Silný mráz v Polsku zabíjel. Během čtyřiadvaceti hodin zemřelo kvůli podchlazení organismu patnáct osob, převážně kvůli alkoholu. Tolik obětí mrazu během jediného dne polská policie nepamatuje. Teploty klesly až pod mínus dvacet stupňů Celsia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rampouchy

rampouchy | Foto: Blanka Černá

"Kvůli podchlazení umírají nejčastěji bezdomovci nebo lidé, kteří vypili hodně alkoholu a usnuli na ulici," řekla mluvčí policie Gražyna Puchalská. Policie proto vyzývá občany, aby nebyli v době silných mrazů lhostejní ke svému okolí.

Strážníci teď budou častěji kontrolovat opuštěné domy nebo místa, kde se lidé bez domova vyskytují. V řadě polských regionů funguje bezplatná telefonní linka, kam mohou lidé v nouzi zavolat.

"Pokud potřebují bezdomovci pomoc, můžou se na nás okamžitě obrátit," dodal Andrzej Ryszka z centra Krizové pomoci. Jenom v okolí Varšavy funguje několik desítek ubytoven a jídelen pro bezdomovce.

Petr Vavrouška, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme