Mráz stále sužuje celé Česko

Nevyhnul se ani hlavnímu městu - vlivem teplot hluboko pod nulou popraskaly tramvajové koleje. Dopravu to neomezuje, jen řidiči musí dávat při přejíždění pozor.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koleje

koleje | Foto: Alena Palečková

Českým drahám se problémy s kolejemi vyhýbají. Jak je možné, že popraskají tramvajové koleje a ne vlakové, řekl v Ranním interview Radiožurnálu Pavel Halla ze Správy železniční dopravní cesty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Halla ze Správy železniční dopravní cesty o kolejích

"Tramvajové koleje jsou složené z jiného materiálu a podléhají jiným kritériím, jinému způsobu zatížení a provozu. Nám působí problémy mráz v oblastech, kde se má zcela ještě nepodařilo podle našich představ optimalizovat nebo modernizovat železniční síť. To jsou takové ty lokální tratě a podobně," poznamenal Halla.

Arktické dny s teplotami hluboko pod nulou si od pátku v Česku vyžádaly životy zřejmě osmi lidí, většinou bezdomovců, kteří zemřeli na podchlazení. Další lidé umírali kvůli počasí na silnicích. Meteorologové očekávají, že od zítřka se začne postupně oteplovat a Vánoce už mají být v Česku na blátě.

Milan Kopp, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme