Lionel Messi vyhrál po Zlatém míči i anketu FIFA

Argentinec Lionel Messi vyhrál anketu FIFA o nejlepšího světového fotbalistu roku 2009, ve které hlasují reprezentační trenéři a kapitáni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi přebírá trofej z rukou Seppa Blatera

Lionel Messi přebírá trofej z rukou Seppa Blatera | Zdroj: ČTK

Dvaadvacetiletý hráč Barcelony, vyhrál vyhrál anketu FIFA jako první argentinský fotbalista v historii. Od hlasujících dostal 1073 bodů a obhájce trofeje Portugalce Cristiana Ronalda porazil o 721 bodů. Třetí skončil další hráč Barcelony Španěl Xavi se 196 body.

Messiho triumf potvrdil "pravidlo" posledních let, že vítěz Zlatého míče vládne i hlasování FIFA, které nebylo porušeno od roku 2005. Argentinský reprezentant letos vyhrál s Barcelonou rekordních šest trofejí.

Katalánský klub ovládl španělskou ligu i pohár, Ligu mistrů, evropský a španělský Superpohár a naposledy v minulém týdnu klubové mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista světa-Messi

Loňský vítěz hlavní ankety Cristiano Ronaldo se stal prvním nositelem ceny za nejhezčí gól roku, který začala FIFA udělovat v tomto roce. Trofej pojmenovanou po legendárním kanonýrovi Ferenci Puskásovi obdržel za svou trefu ze čtvrtfinále Ligy mistrů proti Portu, v němž skóroval nádhernou ranou z 35 metrů.

Nejlepší hráčkou světa byla počtvrté za sebou vyhlášena Brazilka Marta.Cenu fair play obdržel in memoriam legendární anglický kouč Sir Bobby Robson, který letos v červenci zemřel na rakovinu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme