Ženu Radovana Krejčíře zprostil soud obžaloby

Kateřinu Krejčířovou, manželku uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, zprostil středočeský krajský soud obžaloby z podílnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Comstock Images

Okresní soud pro Prahu-západ přitom Krejčířové uložil tříletou podmínku. Soud to zdůvodnil tím, že používala manželovy peníze, ačkoli musela vědět, že pocházejí z trestné činnosti.

Rozsudek odvolacího soudu je pravomocný, možné je už pouze dovolání k Nejvyššímu soudu. Krejčířová je nadále stíhaná jako uprchlá, pravděpodobně nyní žije v Jihoafrické republice stejně jako její manžel.

Ten je v Česku stíhán za rozsáhlou trestnou činnost. Má mimo jiné také vypovídat jako svědek v kauze údajného únosu a smrti svého otce Lamberta.

Krejčíř policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce ve své vile v Černošicích u Prahy. Od dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice, kam na falešný pas přicestoval ze Seychelských ostrovů. Soud v Johannesburgu loni v únoru rozhodl, že Krejčíř, který má seychelské občanství, nebude z JAR k trestnímu stíhání do Česka vydán.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme