Památkáři připravují nový web i další vlnu ,oživlých památek'

Národní památkový ústav prošel v uplynulém roce rozsáhlou reorganizací. Cílem bylo mimo jiné posílit poddimenzovaná krajská pracoviště a zajistit racionální správu památkových objektů zpřístupněných veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvíkov

Zvíkov | Foto: kolektiv autorů

Od léta také probíhají intenzivní práce na přípravě nové webové prezentace, která by se pro odborníky i širokou veřejnost měla stát skutečnou branou do světa odborné památkové péče i zpřístupněných památkových objektů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Naďa Goryczková byla hostem pořadu Svět o druhé.

Spuštění nových webových stránek je naplánováno na 1. čtvrtletí roku 2010. "Budeme chtít, aby z našich webových stránek získali informace všichni zájemci o kulturní dědictví," řekla generální ředitelka ústavu Naďa Goryczková.

I v příštím roce chce navíc památkový ústav přilákat více českých turistů na hrady a zámky díky projektu ,Oživlé památky'. "Tento projekt se velmi osvědčil, i díky němu jsme velmi dobře přestáli letošní krizi," podotkla ředitelka.

Projekt se má tentokrát zaměřit na život na zámcích a hradech. "To znamená stolování, služebnictvo, dětské hry, sběratelství a podobně," upřesnila Goryczková. Dále by chtěl ústav představit zahrady zámků nebo restauraci objektů.

Lenka Buriánková, Martina Mašková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme