Nákup vánočního stromku přes internet si získává oblibu zákazníků v Belgii

Internet proniká nejen do nákupů vánočních dárků. Je možné si dokonce objednat stromeček přes internet. V Belgii si je tak koupilo několik tisíc lidí. Nejvíce zákazníků má internetový obchod s vánočními stromky v Bruselu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlajka Belgie

vlajka Belgie | Foto: Magdaléna Trusinová

Obchodu s vánočními stromky se v Belgii hospodářská krize nedotkla. Jen za měsíc si na internetové stránce sapin.be objednalo tuto nezbytnou součást vánoční výzdoby 12 tisíc zákazníků. Více než desetina z nich si k nim objednala i dovoz přímo do domu.

Na webu si může zákazník stromek prohlédnout a objednat. Pokud si připlatí i za donášku do domu, obchod mu jej doručí do 48 hodin. Největší zájem je podle internetového obchodu o severské smrky a jedle z Dánska. Dobře se ale prodávají i smrčky domácí provenience z Ardén. Ceny začínají na 28 eurech - tedy asi 700 korunách a stoupají podle velikosti stromu.

Za dodání do domu zaplatí zákazník dalších 35 eur. Objednat si může i odvoz stromku po Vánocích. To si ale připlatí dalších 60 eur. Internetový obchod se stromky si ale libuje. Zákazníků je víc, než loni.

Pavel Novák, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme