Festival ledových soch v Bruggách skončil kvůli nadbytku sněhu

Tradiční festival ledových soch v belgickém městě Bruggy předčasně skončil. Důvodem ukončení expozice nebyla obleva, ale příliš mnoho sněhu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na noční Bruggy

Pohled na noční Bruggy | Foto: Fotobanka stock.xchng

Festival skulptur vytvořených z ledu měl v Bruggách trvat až do 10.ledna. Bagr ale musel sochy předčasně rozbít a výstavní plochu vyklidit. Důvodem nebyly ani vyšší teploty, ani finanční potíže organizátorů. Paradoxně může za předčasné ukončení tradiční expozice na belgické poměry příliš tuhá zima a nečekaně velká sněhová nadílka.

Ledový festival v Bruggách je totiž přehlídkou nikoli pod širým nebem, ale umístěnou ve velkých stanech na náměstí u nádraží. V této podobě se koná od roku 2000. Výstavní stany ale nevydržely tíhu napadaného sněhu a začaly se prohýbat.

Kvůli bezpečnosti návštěvníků organizátoři festivalu ukončili prezentaci soch raději skoro o 3 týdny dřív, než plánovali.

Pavel Novák, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme