Policie posílila hlídky v Krkonoších. Areály se plní lidmi

Horská střediska v Krkonoších mají před sebou nejvytíženější dny zimní sezóny. V období mezi Vánocemi a Silvestrem přijíždí do hor tisíce turistů. Na problémy v dopravě jsou policisté připraveni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezdovka

Sjezdovka | Foto: Radim Vaculovič

Nájezd turistů dnes ale větší problémy nezpůsobil. Trutnovská policie v Krkonoších nicméně posílila hlídky. "Na to, že je druhý sváteční den, tak je docela klid. Policejní jednotky jsou ale v pohotovosti. Vzhledem k situaci ale dnes dohlíží spíše na bezpečnost a plynulost silničního provozu," řekl Radiožurnálu mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Policisté se letos do horských středisek vydají i se svými polskými kolegy. "Hlídky dopravního inspektorátu ve spolupráci s polskými policisty budou rovněž dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu," upřesnil Ertner.

Sjezdovky jsou připraveny

Lyžařské podmínky jsou navzdory oblevě pořád dobré, za což provozovatelé vděčí hlavně takzvanému technickému sněhu.

"Technického sněhu jsme si dokázali nastříkat poměrně dost. To znamená, že jsme schopni provozovat sjezdovky ve velice kvalitním stavu i nadále," uvedl pro Radiožurnál vlekař v Peci pod Sněžkou Jiří Karlík.

Martin Pařízek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme