Armáda propouští téměř čtyři tisíce lidí

Z armády odchází skoro 1700 vojáků z povolání a více než 2 tisíce občanských zaměstnanců. Ministerstvo obrany musí šetřit, na příští rok má zhruba o sedm miliard nižší rozpočet než letos.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci při výcviku v Afghánistánu

Čeští vojáci při výcviku v Afghánistánu | Zdroj: 601. skupina speciálních sil

Ministr obrany Martin Barták ujistil, že i přes škrty bude armáda nadále akceschopná. "Zatím škrty nejsou takové, abychom se mohli obávat toho, že by funkce armády jak v mezinárodních operacích tak i doma byla omezena," řekl Barták.

Úspory se zatím příliš nedotýkají nákupů vojenské techniky. Tento měsíc ministerstvo podepsalo smlouvu na dodávku devadesáti lehkých obrněných vozidel Iveco za více než 3,6 miliardy korun. Zastaven nebude ani nákup transportérů Pandur II, za které vojáci v příštích letech zaplatí celkem 14 miliard.

Igor Maňour, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme