NS zrušil Krejčířovi trest za únos kvůli nejasnosti o způsobené škodě

Nejasnosti ohledně způsobené škody byly důvodem, proč před časem Nejvyšší soud zrušil uprchlému Radovanu Krejčířovi sedmiletý trest za únos. Vyplývá to z odůvodnění rozhodnutí, které soud zveřejnil na svých webových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř | Foto: www.rkrejcir.com

Obžaloba vinila Krejčíře ze zorganizování únosu podnikatele. Měl ho přinutit podepsat nevyplněné listiny, které měly být následně použity jako doklad o zaplacení nemovitostí v Dobřichovicích a Černošicích.

Nejvyšší soud upozorňuje na to, že listiny pravděpodobně zneužity nebyly a proto nevznikla škoda. Jak doplnil mluvčí Petr Knötig, u Nejvyššího soudu v tuto chvíli leží ještě jedno Krejčířovo dovolání.

"Senát Nejvyššího soudu vyhověl dovolání obviněného, tím pádem se věc vrací Městskému soudu v Praze k novému projednání a rozhodnutí. Obviněný má u Nejvyššího soudu ještě jedno dovolání - pro trestný čin podvodu, nicméně tato věc ještě zatím nebyla vyřízena," uvedl Knötig .

Krejčíř, který je v Česku stíhán za rozsáhlou trestnou činnost, policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce ve své vile v Černošicích u Prahy. Od dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice, kam na falešný pas přicestoval ze Seychelských ostrovů. Soud v Johannesburgu loni v únoru rozhodl, že Krejčíř, který má seychelské občanství, nebude z JAR k trestnímu stíhání do Česka vydán.

Zuzana Kopuletá, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme