Deseticentová slovenská mince se na burze prodává za desítky eur

Slovenská deseticentová mince se prodává na burze i za 40 eur. Na rubu této drahé mince je vyobrazený Bratislavský hrad, ovšem s vlaječkou na jedné věži. Ta tam ale nepatří a zřejmě vznikla přilepením částičky prachu při ražbě v kremnické mincovně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mince Euro

Mince Euro | Foto: Evropská komise

Vlaječka je viditelná pouze pod lupou a je nalepená na prostřední věži. Mincovna mohla vyrazit takových kusů několik tisíc, podle ředitele mincovny to ale žádná chyba není. Při ražbě 750 kusů mincí za minutu se může nějaká drobná vada vyskytnout.

Hlavu si z toho nedělá ani mluvčí Národní banky Slovenska. Komu to podle mluvčí vadí, může si deset centů v bance vyměnit. Takovou chybu zřejmě ale nikdo neudělá, protože deník Sme uvádí, že už se objevil na internetové burze i kupec, který nabízí za deset centů 200 eur.

Ľubomír Smatana, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme