Agresivní muž zavraždil pacienta psychiatrické léčebny v Praze

Na psychiatrické klinice v Praze na Karlově zavraždil agresivní muž jednoho z pacientů. Útočníka tam předtím přivezli policisté, protože byl agresivní a ohrožoval lidi ve svém okolí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto Policie ČR

auto Policie ČR | Foto: Petra Škarková

Jak Radiožurnálu řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan, incident mezi dvěma pacienty oznámil personál nemocnice krátce před třetí hodinou ráno.

Policisté na místě zadrželi šestatřicetiletého muže, kterého podezřívají z vraždy. Útočník třiačtyřicetiletého pacienta, jenž při střetu utrpěl smrtelná zranění, údajně ukopal.

"V současné době je umístěn v nemocničním zařízení v Praze 8, kde ho střeží policisté. Jeho výslech nebyl do současné doby vzhledem k jeho zdravotnímu stavu možný," doplnil Hulan.

V Česku jde letos o druhou vraždu. Na Nový rok podle policie ubodal čtyřiapadesátiletý muž v Kojetíně na Přerovsku dalšího muže poté, co večer přišel do domu, ve kterém byla společně s obětí manželka podezřelého. Motivem činu je zřejmě žárlivost.

Martin Hromádka, Šárka Niklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme