Polsko chce zpřísnit kontrolu pedofilů

Polsko chce letos zpřísnit tresty a kontrolu pedofilů. Ti, kteří opustí vězení nebo léčení, dostanou elektronické náramky umožňující jejich sledování. Policie také prosí rodiče, aby byli opatrnější při používání internetu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice. Ilustrační foto.

Klávesnice. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Pedofilové hledají své obětí čím dál častěji na síti. Polská policie proto rodiče varuje, aby nedávali intimní fotografie svých dětí na internet. Pedofilové si je totiž kopírují, vyměňují mezi sebou a zveřejňují na privátních stránkách.

Minulý rok zadržela polská policie téměř pět set osob podezřelých z šíření dětské pornografie. Našla u nich také snímky stáhnuté z nejrůznějších internetových sociálních sítí a soukromých blogů.

Jenom vloni se v Polsku obětí pedofilů stalo šest tisíc dětí, které byly sexuálně obtěžovány či zneužity. Téměř tři stovky z nich pak byly znásilněny. Polsko proto zpřísnilo tresty pro pedofily, zavádí například povinnou chemickou kastraci.

Igor Maňour, Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme