V pražském metru pohmoždil eskalátor nohu čtyřletému chlapci

Eskalátor v pražském metru ve stanici Anděl zranil čtyřletého chlapce. Vyprostili ho hasiči, dítě je v motolské nemocnici. Za půl roku jde o druhé podobné zranění. Podle matky šlo o nepozornost dítěte.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na eskalátorech v metru

Na eskalátorech v metru | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

Čtyřletý chlapec strčil nohu mezi bok a schody eskalátoru. Noha se mu tam zaklínila. Vyprošťovat ho museli až hasiči. Chlapce potom odvezla záchranka do motolské nemocnice. Podle lékařů má chlapec nohu pohmožděnou, s tržnými ranami.

Dopravní podnik se chystá prověřit, zda byl eskalátor v pořádku. Podle mluvčího podniku Ondřeje Pečeného ale vše nasvědčuje tomu, že fungoval tak jak má.

Podobný případ se stal koncem srpna ve stanici Můstek. Schody tenkrát amputovaly tři prsty sedmiletému chlapci. Dopravní podnik tehdy odmítl, že by byl eskalátor ve špatném stavu. Hoch si za zranění podle něj mohl sám. Otec zraněného chlapce podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Igor Maňour, Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme