Novoborské sklárny Crystalex CZ začínají vyrábět

Novoborský Crystalex CZ zapálil jednu ze dvou nachystaných sklářských van, ve které začne tavit sklo pro první dvě výrobní linky. Začal tak dvoutýdenní proces tavení skla, na konci kterého sjedou ze sklářské linky první odlivky a kalíšky na víno se značkou Crystalex CZ.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Crystalex

Crystalex | Foto: Ivana Schöffelová

"Za tepla se začnou zkoušet výrobní procesy. Jestli se neukáže někde nějaký zádrhel. Nikdo neví, co se tam teď po roce děje," řekl předseda odborové organizace František Kuric.

Další sklářskou vanu zapálí ve sklárně o týden později. Samotná výroba se pak rozjede oficiálně 21. ledna. Do léta získá práci ve sklárně zpět zhruba tři sta bývalých sklářů.

Už teď ale ve sklárně pracuje zhruba 150 lidí. Další skláře přijme firma CBC Invest do léta, kdy plánuje rozjet další dvě automatické linky.

Provoz v bývalém Crystalexu se zastavil v lednu loňského roku. První skláře začal nový majitel firmy znovu přijímat v září.

Ivana Schoffelová, Alice Kottová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme