Jihočeský kraj si nepřeje vybudování nového otáčivého hlediště v Českém Krumlově

"Nechte otáčivé hlediště tam, kde je," vzkázali dnes zástupci jihočeské samosprávy ministerstvu kultury. Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, primátor Českých Budějovic Juraj Thoma a starosta České Krumlova Luboš Jedlička dnes podepsali společné prohlášení adresované ministru kultury Václavu Riedelbauchovi. V něm dali přednost rekonstrukci současného otáčivého hlediště před vybudováním nového.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Točna v Českém Krumlově

Točna v Českém Krumlově | Foto: Jan Rosenauer

"My jasně říkáme, že chceme otáčivé hlediště zachovat na stávajícím místě. Přijde nám nesmyslné, abychom jej posunuli o několik desítek metrů a vyhodili půl miliardy korun. Nepovažujeme to za šťastné a rozumné," říká jihočeský hejtman Jiří Zimola a dodává:

"Myslíme si, že je v České republice spousta jiných kulturních památek, které si zaslouží, aby se do nich investovalo. Toto vidíme jen jako určitou ambici několika málo jedinců, kteří přitom nehledí na zájmy široké veřejnosti."

Pavla Kuchtová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme